2016-10-09

52 тестени изделия (част 7)

Ох, забравям да пускам творенията си тук! Но това не означава, че не ги правя :) Ето още няколко тестени изделия, които съм правила тази година :)

19. Солени гофрети

Да, да, знам, че гофретите обикновено не изглеждат така. Но когато нямаш гофретник, а скара за сандвичи, правиш... гофрети с формата на сандвичи :)

Съставки: 
2 ч.ч. брашно
2,5 ч.л. сода за хляб
2,25 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. разтопено масло
2 яйца
малко сол, черен пипер
настърган кашкавал

Всички съставки се забъркват заедно. С помощта на черпак се разпределят части от сместа в гофретника (скарата за сандвичи). Пече се, докато не заприлича на готово :)

20. Шарен кекс

Също както с какаовия кекс, тук също има една основа, в която се наливат различни добавки. В случая те бяха какао и орехи.


Основни съставки: 
3 яйца
2 ч.ч. захар (или по-малко)
1 ч.ч. пр. мляко (може и с вода)
1 ч.ч. олио
2,5 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
настъргана портокалова кора

След като разбърках всички основни съставки, добавих орехите и разделих сместа на две части. Едната (по-голямата) веднага изсипах в тавата, а в другата (по-малката) разбърках какаото. След това поръсих бялата смес с кафявата и сложих да се пече на 180º.

21. ???
Ако щете вярвайте, нямам представа какво е това :( Правила съм го през май (в момента е октомври) и дори не помня по коя рецепта е било. Сигурна съм само в едно - вътре има ябълки и е адски вкусно. Но какво е, каква е рецептата - уви! - не мога да кажа :(






22 и 23. Опити за суфле

Помните ли този въглен? Е, добрият готвач е упорито животно и обикновено опитва отново. Резултатът този път е видимо по-добър, но пак не е точно това, което трябва да се получи.


Първата снимка е на опита ми отново да го направя в микровълнова печка. Този път нагласих времето и температурата така, че да не се овъгли, но както виждате, не получих особено красив резултат.
Втората пък е опитът същата смес да изпека в обикновена фурна. Докато се печеше, изглеждаше страхотно, но после се спихна :( Чувала съм, че това се случва често със суфлетата :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар